Over mij

Lisette Baars (1992) maakte haar eerste muziek bij de blokfluitlessen van Wil Versteeg. Daarna kreeg ze pianoles van dhr. H. Brokking, Robbert van Sterkenburg en Gerlinda van den Berg. Vanaf haar 17e ontving ze orgelles van Gijsbert Lekkerkerker uit Harmelen. Van hem kreeg ze ook les in harmonieleer en improvisatie.
Op 15-jarige leeftijd begon ze met dwarsfluit spelen. Ze startte haar dwarsfluitstudie bij Adriënne Zeevat uit Utrecht en zette die voort bij Anna Zeijlemaker uit Utrecht. Vervolgens ontving ze les van Kees Alers en Caroline Ansink.
In 2015 behaalde Lisette haar diploma Logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Ze heeft hier veel geleerd over adem- en articulatietechnieken, wat ze ook gebruikt bij het dwarsfluit spelen.
Met haar dwarsfluit nam ze tweemaal deel aan de 10-daagse kamermuziekcursus ‘Zomercursus Woudschoten’. Daarnaast deed ze in meerdere keren mee met de kamermuziekweek van Huismuziek. Bij de cursussen spelen de deelnemers in verschillende ensembles samen. Tijdens de eerste keer dat ze aan een kamermuziekcursus deelnam, is de liefde voor het samen musiceren ontstaan. Sindsdien speelt ze graag en veel met anderen samen.
In september 2016 is Lisette gestart met een vakopleiding aan de Schumann Akademie in Utrecht. Hier verdiept ze zich verder in vakken zoals muziektheorie, solfege en muziekgeschiedenis.
In juni 2019 slaagde ze cum laude voor Deel I (algemene theoretische vakken). In september 2019 startte ze met Deel II, hoofdvak orgel en bijvak piano.
Regelmatig werkt Lisette mee aan concerten, bijvoorbeeld bij (koor-) concerten in kerken of in verzorgingshuizen.